Virranniemen Ryhmäpuutarha-alue Kallaveden rannalla

Yhdistyksen ja alueen tiedot

Virranniemen Ryhmäpuutarhayhdistys r.y. on perustettu 1962 ja se on yksi Kuopion neljästä ryhmä-/ siirtolapuutarhayhdistyksestä. Alue sijaitsee lähellä Kuopion keskustaa, noin 10 km päässä torilta, jonne kesäaikaan pääsee helposti myös linja-autolla. Virranniemen Ryhmäpuutarhayhdistys ry:llä on Kuopion kaupungin kanssa vuokrasopimus vuoden 2029 loppuun, yhdistys vuokraa yksittäiset palstat yhdistyksen jäsenille. Alueen koko on n. 8,4 ha, josta mökkitonttien osuus on n. 3,3 ha. Mökkejä alueella on 84 kpl, tonttien koot vaihtelevat 330 - 598 m2 välillä. Palstat ovat riittävän tilavia myös viherpeukaloille, niillä voi kasvattaa maukasta suuhun pantavaa ja kaunista katseltavaa - kukin valintansa mukaan. Yhteiset alueet ja rakennukset pidetään kunnossa talkoovoimin. Yhdistyksen toimintaa pyöritetään omarahoitteisesti, korjausvastiketta kerätään tarvittaessa.

Yhdistyksen jäseniksi ja mökin omistajiksi hyväksytään ensisijaisesti Kuopiossa asuvat ja kirjoilla olevat henkilöt, mökkejä ei vuokrata ulkopuolisille. Kesäaikaan alueelle tulee kaupungin vesi, vesipisteet on rakennettu keskitetysti kaikkiin mökkiryhmiin, ns. pyöriöihin. Lisäksi lähes kaikissa mökeissä on sähköt, vesi tulee joko mökkiin, tontille tai ao. pyöriöön. Yhdistyksen jäsenille kuuluu alueelta venepaikka, lisävenepaikkoja saa pientä korvausta vastaan.

Yhdistys järjestää juhlia jäsenille ja heidän vierailleen alueella sijaitsevassa kerhotalossa. Jäsenet voivat vuokrata kerhotaloa perhejuhliin. Rantasaunasta, jota vuokrataan yhdistyksen jäsenille yksityiskäyttöön, voi pulahtaa suoraan Kallaveteen. Alueen asukkaiden käytettävissä on yksi uimaranta, venevalkama, laavu, pelikenttä, kirjasto, biljardi ja lasten leikkipaikka sekä erillinen suihkuhuone.

Virranniemen Ryhmäpuutarhayhdistys r.y. Copyright © 2017 www.virranniemi.fi
Virranniemen Ryhmäpuutarhayhdistys r.y.